Pages Menu
Categories Menu

Workshop előadások

Print Friendly

A lenti összegzésben a megrendezésre került workshopok
előadásainak prezentáció anyagai tekinthetőek meg előadónként részletezve.

BE Portf_2 - 53 k

A „Bringázni Élmény” Program zárókonferenciája

A KÖZOP forrásból finanszírozott „Hivatásforgalmi, hálózatba illeszthető kerékpárutak fejlesztésének előkészítése” projekt befejezéseként 2015. november 26-án kerékpáros szakmai konferenciát tartottak Budapesten a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban.

Az előadások prezentációi itt tölthetők le:

A kapcsolódó cikk itt érhető el:

Országos kerékpáros szakmai konferencia

A kerékpáros fejlesztésben résztvevő állami és önkormányzati szervezetek, a civil és forprofit szektor december 2-án konferenciát tartott a budapesti Hélia Hotelben. A rendezvény számtalan hazai előadója mellett két külföldi vendég is megosztotta tapasztalatait a szakmai közönséggel.

 

Plenáris ülés

Infrastruktúra fejlesztés szekció

 

 
Közbringa rendszerek szekció
 
 


Tovább a kapcsolódó cikkre... 

Találkozási pontok a balatoni fejlesztésekben

Számos innovatív kezdeményezés bemutatására  került sor a Balatoni Bringkakörút megvalósíthatósági tanulmányát és a kapcsolódó fejlesztéseket ismertető workshopon. A kiemelkedő érdeklődés övezte tanácskozást a keszthelyi Balatoni Múzeumban október 21-én rendezte meg a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. A rendezvény programja itt tekenthető meg.

 

Jövőkép a Budapest–Balaton kerékpáros útvonalon

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ június 26-án beszélgetésre invitálta a területrendezési, területfejlesztési, örökséggazdálkodási, vidékfejlesztési és turisztikai szakembereket. A téma Budapest–Balaton, mint közlekedési és kulturális folyosó fejlesztési elképzeléseinek megismerése volt.

 

Tovább a cikkhez…

 

Perspektívák a Duna mentén

A Duna menti EuroVelo 6 kerékpáros útvonal Rajka–Budapest szakaszának tervezése kapcsán május 30-án több szakterület találkozott, hogy megismerjék egymás országos szintű elképzeléseit, tevékenységeit, fontosabb projektjeit.

 

 • A rendezvény nyitásaként Berencsi Miklós a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ osztályvezetője mutatta be a kerékpáros projektet, mely a megvalósíthatósági tanulmányokon kívül szoftverfejlesztést, térinformatikai felmérést, döntés-előkészítő tanulmányok készítését is tartalmazza. Az előadás letölthető innen.

 • Ezt követően Fodor Olivér, az Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője tartott előadást a turizmuspolitika aktuális kérdéseiről. Az előadás letölthető innen.

 • A Duna mente örökségi potenciáljáról Újlaki Zsuzsánna a Belügyminisztérium Örökségvédelmi Főosztályának főosztályvezető-helyettese tartott előadást. Az előadás letölthető innen.

 • Hörcher Dániel, a Duna Régió Stratégia Titkárságának munkatársac„Örökségvédelem és turisztikai hálózatfejlesztés a Duna Régió Stratégia keretrendszerében” címmel tartott előadást. Az előadás letölthető innen.

 • A természetvédelem témakörében Csőszi Mónika, a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársa mutatta be a Vidékfejlesztési Minisztérium Duna-menti területeket érintő országos ökoturisztikai elképzeléseit és ismertette a természetvédelmi oltalom alatt álló területek szabályozásának kerékpárút-fejlesztést érintő legfontosabb elemeit és a kapcsolódó tervezési szempontokat. Az előadás letölthető innen.

 • Ezt követően Dr. Kézdy Pál, a Duna-Ipoly Nemzeti Park pályázati osztályvezetője számolt be a Danubeparks programról és a Nemzeti Park dömösi, új látogatóközpontjának terveiről. Az előadás letölthető innen.

 • A rendezvény programja innen tölthető le.

Tovább a cikkhez…

Döntés-előkészítő tanulmányok szakmai fóruma

Március 24-én tartották a Kerékpáros Fejlesztési Program keretében készített komplex kerékpáros program és horizontális útmutató, koordinációs szervezet és üzemeltetés-fenntartási rendszerre vonatkozó javaslatok szakmai egyeztetését a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban.

A rendezvény programja:  

 • Zábrándi Zsolt (Terra Stúdió): Komplex Kerékpáros Program. Az előadás itt olvasható.

 • Balogh Zsuzsanna (TRENECON COWI): A kerékpározás, mint horizontális szempont különböző fejlesztési területekbe történő integrálását definiáló szakmai útmutató. Az előadás itt olvasható.

 • Tóth Judit, Kovács László (IFUA Horvath Partners): Kerékpáros Koordinációs Szervezet Előadásuk itt olvasható.

 • Pej Kálmán (Tandem Mérnökiroda Kft.): A hosszú távon működőképes kerékpárforgalmi létesítmény üzemeltetési és fenntartási rendszerének kidolgozása. Az előadás itt olvasható.

Tovább a cikkhez…

Bemutatkozott a Kerékpáros Fejlesztési Program

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megkezdte a 2014–2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló magyarországi kerékpáros hálózatfejlesztés előkészítését - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára 2014. január 23-án, Budapesten.

 

Tovább a cikkhez…