Pages Menu
Categories Menu
Kerékpáros projektzáró konferencia

Kerékpáros projektzáró konferencia

Print Friendly

2015. november 26-án, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban megrendezésre kerül a „Hivatásforgalmi, hálózatba illeszthető kerékpárutak fejlesztésének előkészítése” (KÖZOP-5.5.0-09-11-2012-0004) című projekt zárórendezvénye, amelyre meghívást kaptak a kerékpáros szakma-, a projektben résztvevő szakértői és civil szervezetek, valamint az önkormányzatok képviselői.

A konferencia összegzi a kerékpáros projekt tapasztalatait, eredményeit és bemutatja a legutóbbi konferencia óta elkészült EuroVelo 6 kerékpáros útvonal déli szakaszára készült megvalósíthatósági tanulmányt, a fejlesztési és működtetési rendszerre készített komplex kerékpáros intézkedéscsomagot, az országos kerékpáros forgalomszámlálás és háztartásfelvétel eredményeit, valamint az országos kerékpáros létesítmények felmérésének eredményeivel frissített Kerékpárút Nyilvántartó rendszert (KENYI).

A délután során a népszerűsítés/szemléletformálás, illetve a városi kerékpározás témaköre kerül előtérbe. A konferencián résztvevők előadást hallhatnak a Magyar Kerékpárosklub és a BKK képviselőitől a szemléletformáló kampányokról és azok fontosságáról, illetve bemutatásra kerül Eger városára az elmúlt évben elkészült Kerékpárosbarát Eger koncepció. A városi kerékpározás iránt érdeklődök a magyarországi közbringarendszerekről kaphatnak felvilágosítást, külön kiemelve a budapesti BUBI-t, illetve az Ős-Dráva-menti e-bike kölcsönző rendszert.

A meghívót itt, a részletes programot pedig itt töltheti le.